Προορισμός

Το συγκρότημα “Τόφφοι” βρίσκεται στην Ψάθη, σε απόσταση 300μ. από το λιμάνι και 10′ περπάτημα από το Χωριό της Κιμώλου σε σημείο τέτοιο που μπορείτε εύκολα να κατευθυνθείτε προς όλες τις παραλίες και τις τοποθεσίες του νησιού.

Toffi

Το νησί μας

Η Κίμωλος είναι ένα μικρό κυκλαδονήσι με μοναδικό χαραχτήρα και ομορφιά, όπου ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να βρεθεί σ’έναν τόπο ανέγγιχτο από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, σ΄ένα νησί που ζει στους δικούς του χαλαρούς ρυθμούς που συχνά το μόνο που σε επαναφέρει στην πραγματικότητα είναι ο ήχος της καμπάνας που ηχεί για να σου θυμίσει τι ώρα είναι!!

Υπάρχουν πολλές παραλίες που σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις και άλλες τόσες που πρέπει να επισκεφτείς.
Γραφικά λιμανάκια με τα χαρακτηριστικά σύρματα όπου κουρνιάζουν οι ψαρόβαρκες τον χειμώνα.
Μονοπάτια λιθόστρωτα καταμήκος του νησιού που σε περιμένουν να τα διασχίσεις για να σε ταξιδέψουν στον χρόνο, ιδανικά για περιπατητές με εύκολες ή ποιο δύσκολες διαδρομές.
Καλντερίμια και καμάρες στο Χωριό με τις αμέτρητες πεζούλες στις εκκλησιές της που σε περιμένουν να ξαποστάσεις.

Το σκιάδι ένα ιδιαίτερο «έργο» της μανίας του ανέμου που έχει σμιλεύσει τον βράχο με τέτοιο τρόπο που θυμίζει μανιτάρι.

Και φυσικά η Πολύαιγος το απίθανο ακατοίκητο νησί απέναντι από την Κίμωλο με τα υπέροχα τουρκουάζ νερά και τις απάνεμες παραλίες.

Η άσπρη άμμος προσδίδει στην θάλασσα ένα μαγευτικό γαλάζιο - τουρκουάζ χρώμα με εκπληκτική καθαρότητα και διαφάνεια!

Μετακίνηση

Υπάρχει Λεωφορείο που κάνει τα δρομολόγια από το Χωριό στο λιμάνι και τίς παραλίες του νησιού, Θαλάσσιο Ταξί που σε πηγαίνει όταν το επιτρέπει ο καιρός, στην μαγευτική Πολύαιγο και στις πανέμορφες απόμερες παραλίες της Κιμώλου που δεν έχουν πρόσβαση από την στεριά και τέλος το φέρρυ η Οσία Μεθοδία (https://www.kimolos-link.gr) που συνδέει καθημερινά και ανελλιπώς την Κίμωλο με την Μήλο με συχνά δρομολόγια.

Πρόσβαση

Με πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά και των γύρω νησιών.
Με αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Μήλου και μετά με το φέρρυ στην Κίμωλο.

Booking Banner